Let op, we raden altijd aan om eerst contact op te nemen met de huisarts vooraleer ook maar eender welke medicijnen in te nemen! Onschuldig, maar aandacht is vereist, in principe is buikgriep een vrij onschuldige aandoening. Het zijn vooral de symptomen die met buikgriep gepaard gaan die het zon vervelende ziekte maken. Ondanks het feit dat buikgriep dus een vrij onschuldig karakter heeft moet het gezegd dat er toch wel risicos aan verbonden zijn. Er bestaat bijvoorbeeld altijd het risico op uitdroging. Bij gezonde, volwassen mensen is dit risico doorgaans niet zo aanzienlijk omdat ze zich er van bewust zijn dat ze voldoende moeten drinken. Bij kinderen en ouderen wil dat nog wel eens anders zijn. Voor deze doelgroepen is extra aandacht vereist.

Buikgriep is een smart ziekte die vooral uit zichzelf moet genezen en dat gaat bij de ene persoon nu eenmaal al wat vlotter dan bij de andere. In de meeste gevallen zal de buikgriep slechts enkele dagen van zich laten horen. In zeldzamere gevallen kan de ziekte langer aanslepen, tot wel een week of soms nog langer. In dit geval is het altijd een must om een dokter te raadplegen. Nogmaals, wanneer kleine kinderen en bejaarden de ziekte hebben doet u er goed aan om meteen een dokter te raadplegen. Blijft de buikgriep lang aanslepen en worden de symptomen niet beter, ook dan is het aan te raden om een dokter te raadplegen. Medicijnen tegen buikgriep, er is tot op vandaag geen medicijn op de markt die er voor zorgt dat buikgriep meteen wordt opgelost of wordt behandeld. Wel is het zo dat er verschillende middeltjes bestaan die de symptomen van buikgriep enigszins kunnen beperken. Dat is interessant, want het zijn vooral symptomen zoals diarree en misselijkheid die er voor zorgen dat buikgriep zon vervelende aandoening. Wanneer deze symptomen een beetje ingeperkt kunnen worden zal je dan ook al snel kunnen vaststellen dat het een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt om je dagelijkse taken terug op te pakken. Bekende medicijnen die kunnen helpen tegen buikgriep zijn bijvoorbeeld Buscopan, Enterol en Imodium.

het werk, etc. Tot slot proberen we nog een antwoord te geven op een zeer belangrijke vraag. Iedereen die buikgriep heeft wil er namelijk zo snel mogelijk vanaf, maar hoelang duurt de gemiddelde buikgriep nu eigenlijk? Wel, eigenlijk valt daar geen sluitend antwoord op te geven. wat mag je eten bij buikgriep
Wat eet je best tijdens buikgriep?

In principe kunnen mensen het hele jaar door buikgriep krijgen. Wel is het zo dat de zogenaamde rotavirusinfectie vooral tijdens de wintermaanden voorkomt. Daardoor denken mensen bij buikgriep vaak aan de winterperiode, maar in jumbo principe kunt u dus ook perfect in de zomer met deze vervelende aandoening te maken krijgen. Wat te doen bij buikgriep? Wanneer u de buikgriep te pakken heeft is er niet zoveel dat u kunt doen. In eerste instantie raden we u steeds aan om vooral veel te drinken. Buikgriep en vooral de diarree, koorts en misselijkheid die ermee gepaard gaat kunnen er voor zorgen dat er symptomen van uitdroging optreden. Probeer in ieder geval dus steeds voldoende te drinken. Een hapje licht verteerbare voeding kan, maar is geen goed absolute must, zeker niet wanneer u vreest dat deze er even snel terug uit zal komen als het er in is gegaan. Er bestaat geen sluitende medicatie voor buikgriep.

wat mag je eten bij buikgriep
Buikgriep, wat kan ik eten en wat niet?

Wat eet je best tijdens buikgriep?


De symptomen van buikgriep zijn eigenlijk vrij bekend, maar kunnen zoals gezegd eveneens veroorzaakt worden door andere ziektes en daar schuilt meteen ook een stukje van het gevaar. De eerste symptomen van buikgriep zijn bijvoorbeeld buikpijn, misselijkheid, diarree en een algemeen ellendig gevoel. Hoewel de buikgriep geen echte griep gezond is kan er ook koorts waargenomen worden. In principe zijn er namelijk verschillende soorten buikgriep. In de meeste gevallen wordt buikgriep veroorzaakt door besmetting met een virus, maar soms kan ook een bacterie of zelfs een parasiet aan de basis liggen van de ziekte. Wanneer komt buikgriep voor? Er wordt over het algemeen wel eens gedacht dat buikgriep een typische ziekte is voor tijdens de wintermaanden. Dat is niet het geval.

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking


Welkom op de website! Deze website staat boordevol interessante informatie over de buikgriep, toch én van de vaakst voorkomende ziektes in Nederland en België. Buikgriep is geen ernstige aandoening, maar kan wel erg vervelend zijn. Daarnaast kan buikgriep in bepaalde gevallen ook behoorlijk gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld wanneer het voorkomt bij oudere mensen of juist erg jonge. Het is in dat geval erg belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn. Een te late reactie kan immers zorgen voor uitdroging. Hoewel er op deze website erg veel interessante informatie over de buikgriep is terug te vinden raden we onze bezoekers toch steeds aan om een dokter te raadplegen. De symptomen van buikgriep zijn namelijk ook te linken aan andere ziektes. Wat zijn de symptomen van buikgriep?

wat mag je eten bij buikgriep
Wat kun je doen tegen diarree?

Niet makkelijk om te weten wat je wel en niet mag eten als je diarree hebt! In de migraine regel gaat buikgriep bij waar volwassenen vanzelf over. Buikgriep komt vaak voor en is een maag-darminfectie. Bij buikgriep moet je je maag en darmen rust geven. Wat kun je bij buikgriep eten en drinken? Tijdens de buikgriep kan je het best blijven eten. Eet waar je zin in hebt en wat je kan, maar vermijd wel laxerende voedingsstoffen.

Wat mag je eten bij buikgriep? Het is een vraag die iedereen met buikgriep zich wel stelt. Wij vertellen je graag wat je bij buikgriep allemaal mag eten! Wat eten bij buikgriep? Drink heel veel water.

Waarom je beter niets kunt drinken bij het eten


Ors is voornamelijk geschikt voor volwassenen en kan je kopen bij de apotheek of bij de drogist. Sommige bronnen vermelden dat kinderen dit ook kunnen innemen, andere bronnen zeggen dan weer dat dit niet bij kinderen mag gebruikt worden. Hiervoor raadpleeg je best even je huisdokter om aan de juiste informatie te komen. Dit wist je misschien nog niet: zoute chips kan je in beperkte mate ook eten als je lichaam dit toelaat. In elke lichaamscel zijn elektrolyten aanwezig en door het zweten, braken en de diarree zal je een deel van deze elektrolyten verliezen.

Denk hierbij dan voornamelijk aan calcium en natrium. Uitdroging gaat daarom ook vaak samen met een tekort aan elektrolyten wat je kan voorkomen met zoute chips.

buikgriep - alles over de buikgriep

Het gas kan je spontaan sneller doen verdwijnen door met een lepel in het glas te roeren. Je kan ook op voorhand al een fles openen. Zeker bij kinderen moet je er op letten dat de prik weg is uit de drank. Cola bevat veel suiker en dat is niet goed. Van een teveel aan suiker kan zelfs diarree krijgen. Gashoudende dranken kan je verder het beste vermijden, net zoals alcoholische dranken, koffie en zure dranken zoals sinaasappelsap. Ors (Oral Rehydration Salt). Ors is een oplossing van zouten en (druiven)suiker in water dat wordt gebruikt om het verlies aan water, suikers en zouten aan te vullen.

wat mag je eten bij buikgriep
Galstenen, wat zijn de oorzaken en wat kun je er tegen doen?

Diverticulitis deel 2: Wat kun je doen?

Geraffineerde zetmeelproducten zoals witte rijst of wit brood is een gewicht goed idee om mee te beginnen aangezien deze producten een constiperend effect hebben. Goed doorgekookte groenten zijn ook een oplossing, net zoals wortelpuree en appelmoes. Mager vlees zoals kip en kalkoen of kalfsvlees en vis mogen ook geen problemen opleveren. Yoghurt is licht verteerbaar en is ook een goed idee om in te nemen zodat de darmflora zich kan beginnen herstellen. Plat water drinken kan nooit kwaad en ook soep die goed gemixt is kunnen we je aanraden, net zoals thee en heldere bouillon. Tijdens de buikgriep zal je veel vocht verliezen door het overgeven en de diarree, dus dat moet gecompenseerd kunnen worden. Let wel op dat de inname van drank geleidelijk aan gebeurt. Drink je een glas in én keer uit, dan bestaat het risico dat je opnieuw zult moeten overgeven. Cola drinken kan in principe de misselijkheid helpen bestrijden, maar drink dit dan in beperkte mate en enkel als het gas weg.


Uw arts zal hierin het beste advies kunnen verlenen. Vers fruit of rauwe groenten kan je het best even vermijden omdat die de darmen kunnen prikkelen. Wat kan je best vermijden tijdens buikgriep? Vezelrijke producten kan je het best vermijden omdat die de darmtransit stimuleren. Vezelrijk eten als je diarree hebt is dus vergoeding niet zon goed idee. Met vezelrijk voedsel bedoelen we onder andere: Volkoren zetmeelproducten zoals bruin brood of volkorenrijst; Groenten en fruit (vooral rauw Peulvruchten zoals linzen en gedroogde bonen; Gebakken vetstoffen kan je ook best vermijden omdat ze het spijsverteringskanaal irriteren. Wat eet je dan het best tijdens buikgriep? De voedselinname moet geleidelijk aan gebeuren. Je lichaam zal je zelf wel vertellen hoeveel je kan eten.

door Robert Jan

Tijdens de buikgriep kan je het best blijven eten. Eet waar je zin in hebt en wat je kan, maar vermijd wel laxerende voedingsstoffen zoals pruimen en zoetigheden. Je lichaam heeft energie nodig en die kan ze putten uit voeding. Eet zeker elke vier tot zes uur een beetje. Lukt het voorlopig niet om te eten? Probeer diarree kleinere porties of schakel even over naar meer vloeibaar voedsel. Yoghurt is licht verteerbaar en ook goed voor de darmflora. Zorg er wel voor dat je zo snel als mogelijk opnieuw vast voedsel inneemt.

Wat mag je eten bij buikgriep
Rated 4/5 based on 752 reviews