Ik ontspan denk ik niet voldoende omdat ik het erg druk heb en niet veel tijd heb voor dingen die niet verplicht zijn. Uitslag testjes, bewegen: Test 1: Link: px, test 2: de beweegnorm.000 stappen per dag! Ik heb een hele dag met een stappenteller gelopen, ik kwam.340 stappen uit zonder te sporten en voldoe dus gemakkelijk aan de norm. Roken: hier zijn geen testjes voor de vinden alleen wel een norm. De norm zegt dat wanneer je niet rookt je aan de norm voldoet. Ik rook niet dus voldoe aan de norm. Alcohol: Test 1: Link: test 2: Link: voeding: Test 1: de norm voor mij met een actieve leefstijl is dat ik per dag maximaal 3200 kcal binnen mag krijgen.

niet te veel en ook niet te weinig. Ik krijg niet elke dag 2 stukken fruit wat wel de norm. Wel krijg ik elke dag genoeg groente.

In het volgende kopje wordt mijn leefstijl verder geanalyseerd door het maken van testjes en het analyseren door het gebruiken van de bravo factoren. Analyse leefstijl met bravo factoren testjes. B bewegen, ik fiets 6 dagen in de week minimaal een half mannen uur. Op maandag avonden werk ik waar ik veel loop. Op dinsdag avonden training ik met veldvoetbal. Woensdag avonden zaalvoetbal. Donderdag avonden training ik met veldvoetbal. Vrijdag avond werk ik waar ik weer veel loop. En zaterdag s morgens werk ik weer en de s middags heb ik een voetbalwedstrijd. Op zondagen fiets ik geregeld en soms ga ik hardlopen.

biljarten

Sporthart : problemen door vergroot hart?


Mijn leefstijl, op deze pagina wordt mijn leefstijl geanalyseerd door de bravo factoren te gebruiken. Bravo staat voor: Bewegen, roken, Alcohol, voeding en Ontspanning. Hieronder worden de volgende punten beschreven: - beschrijving hedendaagse leefstijl - analyse leefstijl met bravo factoren testjes - conclusie - verbeterplan, beschrijving hedendaagse leefstijl, ik denk dat ik tot nu toe wel een gezonde leefstijl heb maar dat het wel een stuk verbeterd kan worden. Ik zal in het kort vertellen hoe mijn leefstijl er tot op heden uitziet: voeding: ik eet minimaal 3-4x per week groente. Ik eet 1-2 ontstaat stukken fruit in de week. Verder krijg ik gewoon niet te veel tussendoortjes op een dag en snoep ik 1 of 2x op een dag. Beweging: ik sport veel in de week, ik denk dat ik voldoende beweging krijg. Alleen heb ik meer ontspanning nodig denk.

Te langzame hartslag: bradycardie symptomen en behandeling


Mijn hartritmestoornis is met behulp van Tambocor en Propranolol aardig onder controle, maar de bijwerkingen zijn inderdaad niet mis. Deze verschillen van tijd tot tijd. Globaal kun je zeggen dat je er: - benauwd van wordt (tot soms een piepende ademhaling) - slecht tot zeer slecht slapen - duizeligheid en licht in het hoofd (gevoel dat je van je stokje gaat) - versnelde hartslag - vergeetachtigheid - verminderde concentratievermogen tot. Uiteraard verschillen deze bijwerkingen per patiënt en per dosis. Ikzelf gebruik 20mg Propranolol per dag en 2x 50 Tambocor (100mg per dag). Zonder deze 20mg Propranolol komt de stoornis gewoon door de tambocor heen. Maar Propranolol alleen helpt ook niet. Verder is het niet zo dat, in tegenstelling tot wat de bijsluiter erover zegt, dat deze bijwerkingen alleen in het begin voorkomen.

hartslag sporthart
Ik heb last van hartkloppingen Thuisarts

mijn geheugen laat me in de steek en merk dat dit zeker niet afneemt. benauwdheid bij het minste geringste wat ik doe (stukje lopen, fietsen.). Ik ben vrij snel buiten adem en piep dan ook met het ademen. Deze laatste bijwerking komt door het gebruik van Propranolol. Voor de rest; geen klachten Of de medicijnen helpen? Over het algemeen kan ik stellen dat de klachten stabiel zijn tot zijn afgenomen. Merk wel dat zodra ik een pil vergeten ben (wil nog wel eens gebeuren als je ze elke dag moet slikken) dat ik dan toch wel iets meer last van mijn hart heb gegevens (overslag).

Bo geplaatst: 14:40 ik heb Tambocor ruim een jaar geslikt en had er erg veel bijwerkingen van. Misselijk, zweten, trillen op de benen, duizelig, gevoel zo neer te vallen, ernstige concentratiestoornissen, slecht tot niet kunnen slapen, algeheel gevoel van ziek zijn, slecht zien, benauwd en geen 1 minuut op mijn benen kunnen staan, enz, enz. Moet wel zeggen dat de ritmestoornis er wel heel goed onder mee was te krijgen, maar omdat ik me zo ziek voelde knapte ik er nog niet erg van. Over het langdurig gebruik zijn de meningen verdeeld (onder de cardiologen) Van de ene kreeg ik het en van de ander moest ik er accuut mee stoppen omdat (zijn woorden) het gif van de bovenste plank. Wat ik begrepen heb, is dat Tambocor pas wordt voorgeschreven als andere medicatie niet of onvoldoende werken. Bij betablokkers is het bekend dat het libido kan afnemen, net zoals je koude handen en voeten kan krijgen, door het samentrekken van de aders en er minder doorbloeding is op die plaatsen. Mic1975 Geplaatst: 15:23 ik hoor en lees inderdaad zeer uiteenlopende berichten van zowel patiënt als artsen.

Permanent gebruik van flecainide (tambocor) - medisch Forum


Die heb ik niet echt. Wel een afname in libido. Maar als ik eerlijk ben: dat had ik ook al voordat ik flecainide begon te slikken. Hopelijk gaat het nu goed met. Succes en sterkte met je ablatie.

Boris Mic1975 Geplaatst: 15:30 ik (32 jaar) gebruik nu ruim een jaar Tambocor (flecainide). Dit samen met Propranolol. Ruim een jaar geleden kreeg ik serieuze hartritmestoornissen (overslag). Vrij snel kwam ik onder behandeling bij een cardioloog en ben zeer uitgebreid onderzocht. Regelmatig heb ik terugkomafspraken. Omdat de klachten toenamen slik ik nu: 2x per dag Tambocor en 1x per dag Propranolol. Bijwerkingen: - sinds het gebruik van beide medicijnen slaap ik slecht tot soms amper.

Spiriva medicijn ervaringen en bijwerkingen mijnmedicijn

Btw ik slik 2x100mg per dag, zonder heb ik dagelijks vrij zware hartritme storingen maar sinds een jaar heb ik evengoed (lichtere) klachten Misschien wat immuun geworden? Pillen met de merknaam Flecainide is het goede enigste medicijn dat bij mij redelijk goed goede werkt, ik heb ook een tijdje tambocor gehad (waar ook flecainide inzit) maar die haalt bij mij weining tot niets uit. Groet, leon, boris, geplaatst: 8:16, hallo leon, bedankt voor je antwoord. Ik slik inmiddels bijna een half jaar 2x 50 mg flecainide. Tot nu toe werkt het erg goed bij mij. Hiervoor had ik 2 à 3 aanvallen per week van boezemfibrilleren. Sinds ik flecaïnide slik heb ik geen enkele aanval meer gehad. Ik ga er wel vanuit dat het weer terugkomt en dat ik mijn dosering moet verhogen of een ablatie nodig heb. Wat betreft de bijwerkingen.

hartslag sporthart
Extrasystolen: 4 oorzaken & tips bij het overslaan van

Geïsoleerde systolische hypertensie - door Robert Jan

Ik heb inmiddels een gesprek gehad met mijn apotheker. Volgens hem kan het meestal geen kwaad om het jarenlang te gebruiken. Boris, leon999, geplaatst: 21:30, beste boris, ik ben 51 jaar en slik dit medicijn nu al zo'n 10 jaar. Ik heb last van weinig een paar bekende bijwerkingen: sinds een jaar of 2 wazig- en dubbelzien en een beetje (volgens mijn vrouw veel ; ) vergeetachtigheid. Verder ben ik vrij snel ziek (griepje etc) ivm met verlaagde weerstand. Ook dat is een bekende bijwerking. Eén bijwerking is niet algemeen bekend maar ik weet bijna zeker dat het door dit medicijn rlaagde libido. Ik sta op de wachtlijst voor een (2de) ablatie. Als die succesvol is dan kan ik het medicijngebruik eindelijk afbouwen.


Ik moet zeggen dat ik sindsdien geen aanval meer heb hongergevoel gehad, dus het lijkt bij mij wel te werken. Over 6 weken moet ik weer terugkomen. Ondertussen blijf ik flecainide slikken. Wat mij nu zorgen baart is dat de cardioloog overweegt om mij straks permanent flecainide te laten slikken. Heeft iemand ervaring met het permanent (jarenlang) slikken van flecainide? Krijg je geen bijwerkingen of neemt de werking na verloop van tijd niet af? Alvast bedankt voor de hulp, boris, boris, geplaatst: 16:33.

Anale jeuk

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index hart- en vaatziekten permanent gebruik van flecainide (tambocor auteur, onderwerp: Permanent gebruik van flecainide (tambocor). Boris, geplaatst: 13:00, beste mensen, ik (man, 49 jaar) ben in behandeling bij een cardioloog voor hartritmestoornissen die hypotheek eigenlijk alleen 's nachts optreden of als ik een uurtje heb geslapen. Ik moet dan heel vaak plassen. In de ochtend is het hartritme weer normaal. Ik heb op dit forum meer verhalen gelezen van mensen die dit ook hebben. De laatste weken kreeg ik steeds vaker een aanval (2 keer in de week). De laatste keer belandde ik zelfs in het ziekenhuis, waar de aanval prompt vanzelf overging. De cardioloog heeft toen voor twee weken flecainide ( tambocor ) voorgeschreven.

Hartslag sporthart
Rated 4/5 based on 874 reviews