Ik heb gemerkt dat lichaamshaar wel een beetje een taboe. Ik laat de leerlingen weten dat iedereen verschillend. Sommige mensen zijn hariger dan anderen en dat is volkomen normaal. Ga je nog openbare activiteiten organiseren zoals het protest in Malmö waar meisjes bijeenkwamen om in het publiek te pronken met hun pluizige oksels? Ik denk dat ik er hoe dan ook wel mee verder zal gaan. De meeste leden zijn pittige haar-activistes dus ik denk echt dat hier nog wel iets uitrolt.

scheren mannen hun oksels
Moet je als man je okselhaar scheren : ja of nee?

de politie. Hoe komt het dat een plukje volkomen natuurlijk vrouwelijk lichaamshaar zoveel losmaakt bij de Zweden? Dat is iets wat ik ook echt niet begrijp. Ik werk als docent seksuele voorlichting en spreek heel vaak pubers.

De groep begon ook in het echt protesten te organiseren en de discussie ontgroeide zo al snel de social media en belandde op de paginas van populaire roddelbladen. Onthutst door al die ongebreidelde gewicht woede, spraken we met deirdre palacios, én van de oprichters van ta håret garnier Tillbaka! We vroegen haar waarom haar medeburgers zich zo opwinden over lichaamshaar. Vice: Wat bedoel je als je zegt neem het haar terug? Waar is het heen gegaan dan? Deirdre palacios: je moet het niet te letterlijk nemen: het gaat erom dat vrouwen de opvattingen over lichaamshaar weer voor zichzelf opeisen. Ik dacht dat alleen mijn vrienden er geïnteresseerd in zouden zijn; ik had nooit verwacht dat het zon groot mediafenomeen zou worden. De discussie zorgt er volgens mij wel voor dat mensen anders gaan denken. Vandaag had ik nog contact met een meisje die me vertelde dat haar vriendje het niet accepteerde als ze harige oksels had. Ze was echt geschokt en ze zag hem gelijk in heel een ander daglicht. Er staat een foto van jouw eigen ongesnoeide oksel op de facebook pagina van jullie groep.

scheren mannen hun oksels
Oksels scheren, moderne manieren volgens beatrijs Ritsema

Oksels ontharen met een epilator - scheertips Vragen over scheren?


Foto door Richard Kern, het merendeel van de wereld ziet Zweden als een baken van liberaal-socialistische tolerantie en vooruitstrevende feministische ideologie, maar het blijkt dat die beroemde verdraagzaamheid vragen niet verder rijkt dan de oksels. Want als die ellendelingen harig zijn, verdwijnen alle praatjes over respect en zelfbeschikking in een afvoerputje vol met korte donshaartjes. De heibel over haar begon in maart tijdens de finale van het nationale songfestival Melodifestivalen toen de harige oksel van schoolbibliothecaresse lina Ehrin een fractie van een seconde in beeld was en zo terechtkwam in de tere ogen van miljoenen kijkers. Vlak daarna werd er een screenshot op Facebook geplaatst die duizenden gemene opmerkingen in de wacht sleepte over hoe walgelijk het was dat Lina haar oksels niet had geschoren. Er werd snel een Facebook pagina in het leven geroepen, genaamd ta håret Tillbaka! (Neem Het haar Terug!) dat het recht op harige oksels verdedigde en Lina een hart onder de riem stak. Ook werden vrouwen opgeroepen om fotos te plaatsen van de vachtjes in hun eigen armholtes. De pagina verzamelde al snel.000 likes en honderden kodakmomentjes van oksels.

Schaamhaar scheren : hoe doe je het?


6 beurten voor de oksels of het aangezicht). Verschenen op :, bijgewerkt. Gerelateerde artikels, gerelateerde rubrieken.

scheren mannen hun oksels
Scheren voor mannen - seksuele gezondheid Man

Immers, of men psoriasis heeft of niet, telkens een product op de huid wordt aangebracht, bestaat er altijd een zeker risico voor allergie. Wat met epileren in lichaamsplooien? Ook lichaamsplooien (liezen, oksels,.) kunnen door psoriasisletsels worden aangetast. Deze huidstreken zijn vatbaarder voor irritatie en ook voor infectie. Epilatie van die huidstreken is dus een delicate aangelegenheid. Personen die last hebben van overbeharing op die plaatsen kunnen overgaan tot een zogenaamde definitieve epilatie,.

Elektrische ontharing of laserontharing. Elektrische ontharing mag slechts op beperkte oppervlakken worden toegepast en werkt traumatischer dan laserbehandeling; best wordt dus laatstgenoemde techniek aangewend. Bij het elektrisch epileren, wordt door de arts in elk haarkanaaltje een naald ingebracht om de haarwortel te coaguleren. Met deze techniek zijn vele bloedgroepen behandelingsbeurten nodig. Bij het ontharen met laser is blootstelling aan zonlicht vór de behandeling te vermijden en moet na elke beurt een kalmerende gel worden toegepast. Het aantal beurten hangt af van de uitgebreidheid van de haarbegroeiing in de te behandelen huidstreek (ca.

mannen zien vrouwen graag geschoren, en andersom - scheertips


aanwenden van ontharingswas (warm of koud) op de psoriasisletsels wordt best vermeden: het uitrukken van de haartjes kan de huid irriteren. Scheren moet op zachte wijze gebeuren (zij het mechanisch of met een elektrisch scheerapparaat). Ontharingspincetten en elektrische ontharingsapparaten die de haartjes uittrekken, mogen niet gebruikt worden. Ook is het aftrekken van schilfers te vermijden. Na het epileren een neutrale zalf emolliens aanbrengen om de huid vettig en soepel te houden en/of een hydraterende crème. Een vitamine D3-bevattende crème is een medicijn dat nuttig is om de psoriasis op deze plaats te behandelen.

Bij irritatie een corticoïdezalf aanwenden. Mag je buiten de opflakkeringen gebruik maken van een ontharingswas of van een ontharingscrème? Er bestaat geen enkele wetenschappelijke studie die aantoont dat het aanwenden van ontharingswas een opflakkering van psoriasis zou kunnen veroorzaken of bestaande letsels zou verergeren. Buiten de opflakkeringen kan dus epilatie door middel van ontharingswas gerust worden uitgevoerd. Voor ontharingscrèmes bestaat geen enkele tegenaanwijzing. Welk middel ook wordt ingezet, consult van een huidarts is noodzakelijk indien naar aanleiding van epilatie nieuwe letsels opkomen.

Constant hongergevoel : oorzaak en symptomen steeds honger

Bij hevige zonneschijn zal men best: rechtstreekse blootstelling vermijden om de huid van het aangezicht, die het kwetsbaarst is, niet te verbranden een zonnebrandolie sporten met hoge beschermingsfactor sunblock aanwenden voor het aangezicht, zeker bij een opflakkering van psoriasis. Een matige zonblootstelling bevordert de heling van de letsels. Praktische raadgeving: Zonnen mag, maar met mate. Als u gaat zonnen, waarom gebruik dan een zonnebrandolie met hoge beschermingsfactor (factor van minstens 15, of zelfs 30 bij zeer lichte huidtint). Onthoud dat juist op de plaatsen van de huid die door zonnebrand zijn aangetast er kans is dat psoriasis ontstaat. Mag je armen en benen epileren als er psoriasisletsels zijn? Algemeen verdienen niet irriterende epileertechnieken de voorkeur.

scheren mannen hun oksels
Cursus Persoonlijke effectiviteit

Constant hongergevoel, duizeligheid en opgezette buik met

Zie ook artikel : Psoriasis, zonlicht en psoriasis, veel mensen met psoriasis ervaren dat hun plekken door de zon verminderen. Het zonnige en droge weer in de zomer heeft een zeer gunstige invloed op psoriasis. Maar het kan ook zijn dat de warmte en het zonlicht van lente en zomer de ontsteking aanwakkeren. Uv heeft bovendien een gunstig effect op psoriasis, vooral uvb. Uva alleen werkt nauwelijks op psoriasis vandaar het toevoegen van psoraleen aan de behandeling. Deze combinatie van lichttherapie en medicatie krijgt de naam puva mee. Buiten de perioden van opflakkering van rode plekken (omdat dan het gevaar bestaat dat de letsels nog verergeren) mag een verstandige en geleidelijke blootstelling aan zonlicht worden overwogen. Om zonnesteken te vermijden, is vooral voor personen met een lichte huid voorzichtigheid geboden. Daarentegen worden warme en vochtige klimaten van het tropische type best gespierd vermeden, zeker door patiënten met de ernstigere vormen van psoriasis.


Daardoor wordt de huid dik en rood. Veel mensen hebben ook last van jeuk. Er zijn verschillende vormen van psoriasis: de meest voorkomende vorm is psoriasis vulgaris bij psoriasis guttata zitten er over het hele lichaam talrijke druppelgrote plekjes bij pustuleuze psoriasis vormen er zich puistjes (pustels) op het lichaam. Soms worden nagels (psoriasis unguium) en de gewrichten (artritis psoriatica) ook aangetast. Psoriasis is nog niet te genezen, maar wel goed te behandelen. Psoriasis kan aminozuren behandeld worden met lokale middelen (zalf, crème, lotions) licht of met orale medicatie. Hoe ernstiger de psoriasis is, hoe zwaarder de therapie zal zijn en hoe meer kans op bijwerkingen.

De 10 krachtigste voordelen van groene thee (4 is het leukst)

In dit artikel, zon en psoriasis dossier Psoriasis is een chronische huidaandoening die voorkomt bij mannen en vrouwen, jong en oud. Meer effectiviteit dan 300.000 mensen in België hebben psoriasis dat is 1 Belg. Psoriasis kenmerkt zich door rode plekken op de huid die vaak bedekt zijn met witte schilfers. De meeste mensen hebben plekken op ellebogen, knieën en hoofdhuid (psoriasis vulgaris). Bij psoriasis is het normale proces van huidvernieuwing verstoord. De huidcellen groeien zeven keer zo snel als normaal en krijgen niet de kans om volledig uit te groeien. Als deze onrijpe huidcellen de buitenste huidlaag bereiken, zien ze er uit als witte schilfers die op de huid plakken. De huid raakt geïrriteerd door die versnelde celdeling en in de psoriasisplekken doen zich kleine ontstekingen voor.

Scheren mannen hun oksels
Rated 4/5 based on 738 reviews