Platform: Online, ios en Android. Rekub (ios rekub (Android met de Vlaamse app rekub strijden winkeliers en consumenten samen tegen voedselverspilling. Vlaamse handelaars en winkeliers kunnen via de app aangeven welke producten zij over hebben. Gebruikers van de app kunnen deze producten 'redden' en kopen met 20 korting. Ook nederlandse gebruikers kunnen meedoen, als ze maar bereid zijn om naar Vlaanderen te rijden om hun geredde product op te halen. Slim koken (ios slim koken (Android) Uitstekende app van het voedingscentrum met honderden recepten, ook - bijvoorbeeld - zonder vlees, koemelk of gluten. Als je de gegevens van je huishouden opgeeft zijn de hoeveelheden in de recepten exact op maat, en met een tik op de knop staan ze op een boodschappenlijstje. Omdat een slimme kok niets weggooit geeft deze app bij alle ingrediënten aan hoe je ze het beste kunt bewaren, en hoe lang.

Eenvoudige vragen beantwoordt het Meldpunt zelf. Alle inzendingen en antwoorden worden op de website gepubliceerd. Prakkie eten over, er zijn verschillende groepen op Facebook met de naam 'Prakkie eten over' en een netnummer. Iedereen met dit netnummer kan lid worden van de groep, waar leden een bericht plaatsen als zij gezond een portie eten over hebben. Leden die dit 'prakje' goed kunnen gebruiken, kunnen hier vervolgens op reageren. Zo wordt er minder eten weggegooid. Questionmark onderzoekt supermarktproducten op duurzaamheid. Producten krijgen een score op het gebied van milieu, mensenrechten, dierenwelzijn en gezondheid. Met de app kun je een product scannen en direct de score te zien krijgen. De scores zijn vaak nog niet volledig (nog niet alle ontharen gebieden zijn beoordeeld maar de app en website zijn overzichtelijk en fijn in het gebruik.

dat een product niet duurzaam verpakt is, kun je hier melding van maken. Het Meldpunt Verpakkingen stuurt de melding dan door naar de fabrikant. veel ei eten
feiten en fabels op een rij

In onderstaande lijst proberen we de beste initiatieven te verzamelen. Kijk voor apps en websites met groenterijke recepten op: gezonde recepten apps, afgeprijsd (ios afgeprijsd (Android deze app brengt je op de hoogte van artikelen in supermarkten die zijn afgeprijsd omdat de houdbaarheidsdatum in zicht. Er doen nog lang niet genoeg supermarkten mee, maar als je het geluk hebt om in de buurt te wonen van een deelnemende supermarkt is dit een handige app die voedselverspilling tegengaat én kosten bespaart. Op Emptythefridge vind je een schat aan tips waarmee je jouw restjes kunt verwerken in een lekker gerecht. Je kunt zoeken op de ingrediënten die je nog in je koelkast hebt liggen of op productcategorie. Behalve recepten vind je op deze website ook handige lijstjes met bewaartips en seizoensgroenten. Groente- en fruitkalender (ios groente- en fruitkalender (Android de schappen met groente en fruit liggen het hele jaar door vol met allerlei producten, maar lang niet alles is even vriendelijk voor het milieu. De groente- en fruitkalender biedt maandelijks een overzicht van de milieubelasting van vele indonesisch groente- en fruitproducten. Hierbij wordt rekening gehouden met het transport, de teelmethode (op het land of in een kas) en het verpakkingsmateriaal. Platform: ios en Android. KeurmerkenWijzer (ios keurmerkenWijzer (Android de app keurmerkenWijzer van voorlichtingsorganisatie milieu centraal helpt je een weg te vinden in het woud van verschillende keurmerken.

veel ei eten
Eieren, hoeveel mag ik er eten?

De ultieme lijst met 125 dingen wat jouw hond wel


Eten met oog voor dierenwelzijn en milieu: deze apps en sites geven praktische tips voor wie duurzaam wil eten. Over etiketten en keurmerken, de koers herkomst van producten en het vermijden van voedselverspilling. Duurzaam eten kan op veel manieren. Je eet duurzaam wanneer je minder vlees eet, rekening houdt met milieu en dierenwelzijn, oog hebt voor seizoensproducten en probeert om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Goed voor de planeet, maar in de praktijk is het niet altijd makkelijk. Gelukkig bestaan er veel initiatieven die je hierbij kunnen helpen. Apps en websites die je helpen met het lezen koers van etiketten en keurmerken, die je meer informatie geven over de herkomst van producten of tips geven om nog iets lekkers te maken met restjes.

Hoeveel eieren mag je per dag eten?


Het klinkt nu in eerste instantie behoorlijk ongezond om kip te eten. Toch moet je je niet direct te veel zorgen maken over deze slechte feiten. Steeds meer mensen willen eten zonder veel koolhydraten. Dit vanwege de gezondheidsvoordelen of om een goed gewicht te bereiken of behouden. Stukjes gekookt ei ;. Voorbeelden van gezonde eiwitproducten zijn kip, vis, ei en magere melk. Ik doe dit al heel de tijd gezond eten en genoeg en heel veel bewegen. Het eten van een rauw ei helpt tegen een kater. Maar in de dooier zitten wel veel goede voedingsstoffen.

veel ei eten
30 redenen om eieren te eten - voeding

Is het eten van kip nu ongezond? Echt ongezond is het eten van kip niet te noemen. Het kent veel goede eigenschappen en is qua vetgehalte echt een stuk gezonder dan bijvoorbeeld varkensvlees. Bovendien bevat kip veel eiwitten warming die bijdragen aan het herstel van je spieren en ondersteunen bij het afvallen. Voel je je toch ongemakkelijk bij het feit dat kippen antibiotica krijgen?

Kies dan voor een stukje biologisch kipfilet, waar over het algemeen minder in zit. En gelukkig verandert de industrie langzaam, waardoor hopelijk ook het geven van antibiotica aan kippen minder kan worden!

Teveel eieren slecht voor je?


En het is ook een stuk magerder dan andere vleessoorten. . Het bevat veel minder verzadigd vet dan bijvoorbeeld varkensvlees of rundvlees en bevat in verhouding een stuk minder calorieën. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor stuk kip je eet. Zo is een kippenpoot een stuk vetter dan een stukje kipfilet en kun je dus het beste voor dat laatste kiezen. Vergeleken met andere vleessoorten is kipfilet een verstandige keuze, vooral als je op dieet wilt of veel eiwitten nodig hebt omdat je bijvoorbeeld veel sport. Wat voor soort kipfilet Het beste kun je dus kiezen voor een stukje kipfilet.

Maar dan is er nog de vraag wat voor soort kipfilet. Veel supermarkten in Nederland verkopen nog altijd het vlees van plofkippen. Het nadeel van dit soort is dat de kippen in no time vet worden gemest en dus antibiotica toegediend krijgen om ziektes onder de kippen te voorkomen. Ook wordt er vaak water toegevoegd aan het vlees om het groter te laten lijken. Niet slecht voor jouw gezondheid, maar wel wat minder prettig voor je portemonnee. Je kunt ook kiezen voor een biologisch stukje kipfilet. Vaak een stuk duurder, maar over het algemeen krijgen deze kippen minder antibiotica en wordt er ook minder water toegevoegd aan het vlees.

Waarom is een ei gezond?

Als je ervoor zorgt dat de kip goed doorbakken is, en helemaal wit is vanbinnen, dan gaan deze bacteriën allemaal dood. Het risico op het krijgen van deze bacteriën is dus uiteindelijk vrij klein. Zorg er daarnaast wel voor dat je de rauwe kip niet met je handen aanraakt tegen en dat je alles goed schoonmaakt wat in contact is geweest met het rauwe vlees. Dan is het eten van kip al een stuk minder ongezond! Goede eigenschappen van kip, heb jij moeite om voldoende eiwitten binnen te krijgen? . Dan is het eiwitrijke receptenboek fitChef zeker wat voor jou. Naast deze negatieve, onnatuurlijke eigenschappen van kip valt er ook een hoop goeds te zeggen over het vlees. Kip bevat van nature namelijk een heleboel eiwitten, mineralen en vitamines en is wat dat betreft dus helemaal niet ongezond om te eten. Vooral de vitamines B1, B6 en B12 en zink en ijzer zijn terug te vinden in kip.

veel ei eten
Eierdieet: 5 Kilo Afvallen In Eén week door eieren

Mag een hond een ei eten?

Niet echt handig dus zodra jij een keer antibiotica nodig hebt tegen een infectie en het is dan ook niet zo gek dat er beweerd wordt dat kip eten ongezond. Resistent voor antibiotica, het gevolg is dat jij langzaam resistent wordt voor antibiotica en een zwaardere variant nodig hebt om van infecties te genezen. Vooral op de lange termijn kan dit problemen geven voor de volksgezondheid en kan het eten van kip dus als ongezond worden gezien. Maar naast het probleem met resistentie voor antibiotica kan de esbl-bacterie ook infecties bij je veroorzaken, met name aan de urine- en luchtwegen. Vooral mensen met een zwakke gezondheid hebben een grotere risico op het krijgen van vervelende infecties. Ook kun je naast de esbl-bacterie besmet raken met salmonella, een bacterie die overigens lang niet alleen in kip te vinden is, maar ook in andere voedselproducten. Is kip eten dan echt ongezond? Het klinkt nu in eerste instantie behoorlijk ongezond om kip te eten. Toch moet je je niet direct te veel zorgen maken over deze slechte feiten.


In Nederland krijgen heel veel kippen antibiotica toegediend om preventief problemen te voorkomen. Het gevolg is alleen wel dat veel kippen ook de esbl-bacterie krijgen, dat voor jou als persoon zeker niet goed is om binnen te krijgen. Bij én op de vijf patiënten zijn die esbl-bacteriën genetisch identiek aan de antibioticaresistente bacteriën die bij kip zijn gevonden. Dit wijst erop dat deze patiënten die bacterie (direct of indirect) van kip hebben gekregen. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift. Clinical Microbiology and Infection. De bacterie maakt namelijk enzymen aan die ervoor zorgen vervangers dat antibiotica afgebroken wordt.

Eieren eten ; veel gezonder dan je misschien altijd gedacht

Het is een vraag die we regelmatig terug zien keren in de media: is kip eten vrouw ongezond? Gaat het niet over antibiotica in de kippen, dan wel over de supermarkten die vol liggen met plofkip. Maar aan de andere kant wordt er ook vaak beweerd dat kip eten juist heel gezond voor je is omdat er een hoop goede voedingsstoffen in het vlees zitten. Erg verwarrend voor jou als consument! Ben je benieuwd of kip eten nu ongezond voor je is? In dit artikel leggen we je uit wat de voor- en nadelen zijn van het eten van kip en of het nu écht ongezond. Inhoud van dit artikel, antibiotica en bacteriën in kippen, het is het onderwerp over kippen dat je steeds weer terug ziet komen: antibiotica dat de kippen krijgen om ziektes te voorkomen. En daardoor dus ook dat het eten van kip ongezond.

Veel ei eten
Rated 4/5 based on 675 reviews