Zweertje in de mond / Bron: m/FeelPic Bultjes op de tong door aften Bobbeltjes of bultjes op de tong komen vaak door aften. Aften zijn pijnlijke, solitaire of multipele zweertjes van het mondslijmvlies, die vaak voor het eerst ontstaan omstreeks de puberteit en die de neiging hebben om te recidiveren. Deze vervelende ulceraties van het mondslijmvlies komen bij grofweg 20 van de bevolking voor. Aften op de tong komen vooral voor op de voorste en veel minder vaak op de achterste helft. De meeste mensen hebben slechts sporadisch last van én of meerdere kleine pijnlijke zweertjes, die na 1 tot 2 weken weer vanzelf verdwijnen. Er zijn echter ook mensen met recidiverende, grote en zeer pijnlijke zweren in de mond. Uitlokkende factoren Verschillende factoren spelen een rol bij het ontstaan van aften.

witte bultjes op tong
Bultjes op tong: mogelijke oorzaken - bijtfibroom en aften

(zo zullen zware rokers vaker last hebben van pijn in de tong. Sigarettenrook irriteert de tong en de slijmvliezen van de mond). Onschuldig Het bijtfibroom is door de bank genomen onschuldig. Na chirurgische verwijdering is de kans klein dat het bijtfibroom terugkomt. Wel is het raadzaam om de uitlokkende of oorzakelijke factor te vermijden of aan te passen.

Sommige aandoeningen gaan gepaard met bultjes op de tong. Bultjes op de tong kunnen onschuldig zijn en binnen korte tijd verdwijnen, maar inbrengen ze kunnen ook wijzen op een onderliggende aandoening, zoals het bijtfibroom, aften en (wat zelden voorkomt) tongkanker. Bij aanhoudende klachten van een (wit) bolletje of bultje op de tong, wat mogelijk gepaard gaat met andere klachten, zoals pijn of een stinkende geur, is het verstandig je huisarts te raadplegen. Bultjes op tong, oorzaken bultjes op de tong, er zijn veel factoren waardoor je een of meerdere bultjes op je tong kan krijgen. De twee belangrijkste oorzaken van een bultje op de tong laten we hieronder de revue passeren: het bijtfibroom en aften. Daarnaast bespreken we de veel zeldzamere aandoening tongkanker. Bijtfibroom Een bijtfibroom is een goedaardig gezwel, welke bestaat uit bindweefsel. Voorkeurslocaties zijn de wangen, de zijkant van de tong of de tongpunt. Een bijtfibroom ziet er uit als een bultje. De grootte van het fibroom kan variëren. Het wordt zelden groter dan anderhalve centimeter.

witte bultjes op tong
Bultjes op de tong mens en gezondheid: Aandoeningen

Celebrity Interviews 2018 - hottest Celebrity pics news


Bultjes op de tong wellness is een courante klacht. Bultjes op de tong kent meerdere oorzaken. De tong bestaat vooral uit spieren en is bedekt met smaakpapillen, waarmee je kunt proeven. De tong is het meest flexibele orgaan van je lichaam en het heeft een veelzijdige functie. De tong helpt mee bij het kauwen, kneden en het doorslikken van het voedsel. Ook is de tong van belang bij het reinigen van je gebit. De tong maakt bovendien het spreken mogelijk. Aandoeningen aan de tong kunnen heel vervelend zijn.

Blaasjes op de tong?


Vriendin Gast Geplaatst: 15:18 Hallo jongens! Je hoeft je niet te schamen hoor! Ik (als meisje zijnde) vind het helemaal niet raar of vies. Mijn vriend heeft het ook. Maar voor mij is het geen probleem hoor! Paul Admin Geplaatst: 15:38 Gast / anoniem van 31-08 en 2-09, ik heb geen plaatje van talgkliertjes op de vagina. Talgkliertjes zijn ook iets anders als de hierboven beschreven witte bultjes / pearly penile papules. In dit onderwerp heb ik wel een plaatje gepost van talgkliertjes aan de basis van de penis. Pagina 1 van.

witte bultjes op tong
11 Oorzaken zweertjes tong

Karen Geplaatst: 7:47 hoi anoniem234, onder de eikelrand zitten ze teen normaal gesproken ook, zie de foto hierboven. Groetjes, karen anonieme13 Gast Geplaatst: 11:23 ik vallen heb ze ook (denk ik) maar dan op m'n vel. Gast Geplaatst: 7:02 vrouwen hebben ze toch ook op hun lippen en rond de clitoris zitten? Alleen denk ik dat ze anders heten. Bij mij zit het er al jaren.

Paul Admin Geplaatst: 9:31 anonieme13 schreef: ik heb ze ook (denk ik) maar dan op m'n vel. Dat zijn waarschijnlijk de talgkliertjes die hier zijn besproken. Anoniem Gast Geplaatst: 6:25 paul heb je ook een plaatje van deze talgkliertjes op een vagina. Dat is nergens te vinden? Ik heb op skin bumps en pimples maar geen plaatje te vinden Gast Geplaatst: 7:49 weet je het echt niet paul? Of heb je geen tijd.

10 Tips tegen zere tong oorzaken!


Anoniem Gast Geplaatst: 21:28 ik heb ook van die builtjes maar het zijn er redelijk veel denk. Ik schaam me er eigelijk voor. Is dat geen afknapper voor vrouwen? Anoniem Gast Geplaatst: 15:18 ik heb ze ook maar kunnen ze ook vanzelf weggaan? Anoniem Gast Geplaatst: 21:07 ik heb ze dus ook denk ik maar nog niet zo heel lang misschien iets van 0,5 jaar en ik ben.Kan dat? Dat je ze ongeveer op deze leeftijd krijgt.

Ik vind het eigenlijk ook niet zo smakkelijk en schaam me er dus ook een beetje voor maar ja ben dus wel blij dat het niet erg. Maar het is dus eigenlijk helemaal niet zo raar als je bedenkt dat ongeveer 20 van de mannen het heeft. Anoniem234 Gast Geplaatst: 3:04 ik heb ze o0k. Maar ik heb ze niet op me eikel. Maar onder me eikel rand. Maar ik heb o0k vel. Wat moet ik doen?

Netelroos symptomen Informatie en tips bij netelroos

Anoniem, gast, geplaatst: 15:53 nja ik ben erachter gekomen dat ik ook van die bultjes heb en ik was gaan zoeken op internet wat het eiwitshake was maar ik ben blij dat het schijnbaar onschuldig is maar kan je het op een of andere manier niet. Want het ziet er niet echt smakelijk uit. Anoniem Gast Geplaatst: 14:10 ik heb ook zulke bultjes kan je het weghalen? Paul Admin Geplaatst: 16:11 Normaal gesproken wordt ervaringen er niks tegen gedaan. Er is namelijk geen reden om ze weg te halen. Het zijn gewone kliertjes die niet ontaarden in iets kwaadaardigs. Zoals boven vermeld hebben veel volwassen mannen het en daarnaast ziet bijna niemand die kliertjes.

witte bultjes op tong
Candida in de mond: symptomen en vergelijkbare

Alles over een schimmelinfectie man!

Ze hebben een functie als smeermiddel van de huid. Zonder deze pijn klieren zouden er klachten ontstaan in de vorm van droogte. Deze kliertjes worden door veel mannen als vreemd ervaren. Ze worden soms verward met genitale wratten maar ze zijn beslist onschuldig. In zeldzame gevallen kan er iets aangedaan worden (chirurgie of laser behandeling) maar daar is geen medische noodzaak voor en de resultaten zijn ook niet altijd even goed. Gast, geplaatst: 13:36, maar zouden deze bultjes ook op de eikel kunnen voorkomen? En moeten ze ook perse wit zijn?


Het zijn goedaardige kleine slijmvliesflapjes aan de penis. Ongeveer 20 van de volwassen mannen heeft het. Het is dus geen soa mierikswortel en het kan ook geen kwaad. Hieronder is een link naar een foto van een eikelrand met pearly penile papules. Link naar plaatje peter zwanenhals, gast, geplaatst: 14:08, als je nu deze bultjes hebt, hoe kom je er dan vanaf? Kijkt toch wel wat 'frisser' lijkt me! Peter, paul, admin, geplaatst: 10:05, aan pearly penile papules wordt normaal gesproken niks gedaan. Ze vormen een normaal onderdeel van de bouw van de penis.

Netelroos behandeling; de beste tips voor de behandeling

Registreer, leren informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index seksueel overdraagbare aandoeningen witte bultjes op eikelrand, auteur, onderwerp: Witte bultjes op eikelrand, matthijs. Gast, geplaatst: 22:25, ik heb witte spikkeltjes/bultjes op de rand van mijn eikel. Heb ik een soa? Ik heb namelijk nog nooit sex gehad en maak me nu toch wel wat zorgen. Paul, admin, geplaatst: 23:20. Matthijs als je nooit sex hebt gehad kan het in principe geen soa zijn. Wat je hier beschrijft zijn waarschijnlijk pearly penile papules (PPP).

Witte bultjes op tong
Rated 4/5 based on 658 reviews